De ce se pun intrebari din mecanica la chestionarele auto?

By | August 1, 2017

La chestionare sunt multe intrebari din mecanica, ele testeaza cunostintele viitorilor soferi din domeniul respectiv. Atat intrebarile cat si raspunsurile au rolul de a ne familiariza cu functionarea vehicului ce-l vom conduce.

Este adevarat ca tehnica e atat de avansata incat nu o sa putem cunoaste in detaliu interiorul masinilor. Cu toate acestea trebuie sa avem cunostinte elementare despre functionarea lor. In chestionare se pun intrebari din mecanica pentru ca din raspunsuri sa invatam tocmai aceste informatii de baza despre mecanismul vehiculelor.

Toate masinile difera intre ele, daca stii sa conduci un vehicul nu inseamna ca poti conduce toate vehiculele. Nu ajunge sa apesi pedala si sa pornesti la drum. Trebuie sa stii ce se intampla cand apesi pedala respectiva, care va fi reactia vehiculului si in functie de aceste informatii sa alegi cea mai buna optiune pentru tine.

Diferentele de functionare ale vehiculelor, dupa cutia de viteza

Cum am sugerat mai sus, exista diferente majore de functionare in cazul vehiculelor. Sa luam de exemplu diferentele datorate tipului de cutie de viteza pe care le au masinile.

Exista doua tipuri de cutii de viteze, cele manuale unde schimbarea vitezei se face manual si cutiile de viteze automate. Din start se vede o diferenta mare intre aceste doua mecanisme, cutia de viteza manuala are o pedala in plus, cea de ambreiaj, fara de care este imposibil sa schimbi viteza.

La cutia de viteza manuala pentru a schimba viteza se apasa ambreiajul dupa care se schimba viteza si pentru a activa viteza noua soferul ridica piciorul de pe ambreiaj. La cutiile de viteza automate nu exista ambreiaj iar vitezele se schimba automat in momentul in care motorul ajunge la o turatie potrivita.

Bineinteles utilizarea cutiilor de viteze automate a dus la o conducere cu un confort sporit deoarece este nevoie de mai putine actiuni de facut in timpul sofatului. Bineinteles acest lucru este valabil la toate vehiculele, de la masini mici pana la camioane si tiruri unde intr-adevar confortul in conducere poate fi important.

Ce alte intrebari din mecanica putem gasi in chestionarul nostru

Toate intrebarile care au la baza functionarea vehiculului sunt socotite intrebari din mecanica. O intrebare banala despre utilizarea climatizarii, ce efect are asupra functionarii vehiculului desi pare neimportanta, totusi aduce puncte si la un moment dat un raspuns gresit ne poate costa carnetul.

Intrebarile care au legatura cu iluminarea sau cu semnalizarea nu au doar un rol de informare a soferului despre sistemele de iluminare si semnalizare ale vehiculului si utilizarea acestora ci sa atraga atentia asupra pericolului folosirii gresite a acestor sisteme.

Cunoasterea functionarii lampilor de semnalizare si avertizare completeaza regulile din conducerea preventiva ceea ce fixeaza cand si in ce conditii se utilizeaza sistemele de semnalizare si avertizare.

Stiu ca multi nu inteleg importanta acestor intrebari din mecanica auto considerand ca le ajunge sa stie sa conduca. De cele mai multe ori la prima problema de functionare a vehiculului isi dau seama de importanta acestor intrebari si realizeaza ca acele raspunsuri au fost adunate in asa fel incat ei sa poata evita probleme care se ivesc in timpul conducerii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *