Cele mai bune sfaturi pentru a conduce pe timp de ceață

By | November 20, 2018

Vremea rece a venit, iar odată cu această șoferii au parte și de unul dintre cei mai perturbatori factori pentru circulație: ceața. Iată ce trebuie să faceți în aceste condiții pentru a avea un drum bun și fără nici un fel de obstacole.

Reduceți viteza de deplasare

Primul lucru de care trebuie să țineți seama atunci când plecați la drum și afară e ceață este faptul că trebuie să reduceți urgent viteza de deplasare și să folosiți luminile de întâlnire. De asemenea, aveți grijă ca ștergătoarele de parbriz și instalația de climatizare să funcționeze perfect.

Totodată, dacă sunteți obligați să plecați pe timp de ceață, nu depășiți coloana de mașini, păstrați liber centrul intersecției, nu blocați calea de rulare a mijloacelor de transport public și păstrați o distanță suficient de mare faţă de autovehiculul din față, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc.

Nu claxonați inutil

Specialiștii de la Brigada Rutieră vă îndeamnă totodată să nu claxonați inutil și întotdeauna să opriți, dacă aveți vreo defecțiune la mașină.

Nu uitați să verificați și instalația de dezaburire a lunetei, care vă este extrem de utilă pe timp de ceață, precum și pe cea de aer condiționat, care vă folosește pentru a dezaburi parbrizul și geamurile. Acordați o atenție deosebită bicicliștilor și atelajelor.

Sursa: Secretele.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *